Calais

Omdat de wind vandaag met 21-25 knopen uit de verkeerde richting komt geblazen blijven we nog een dagje genieten van Calais. Klusjes genoeg. Aangezien de jongens het gisteren nodig vonden om over het natte, nieuwe asfalt onder een hek door te kruipen en tijdens het zeilen de emmer niet haalden met het vissenvoeren breng ik de middag door bij de " laverie automatique" in de stad.
De kinderen vermaken zich nog steeds goed met de dames van de agape. Gamen, lezen, knutselen, spelletjes spelen en het haventerrein verkennen, ze vervelen zich niet.  Aan het einde van de middag brengen we een bezoek aan " onze buren" de kermis. Vanuit het reuzenrad zien de jongens Engeland liggen! We sluiten de dag af met een bezoek aan de Italiaan. Uiteten gaan is hier lekker en heel betaalbaar. Een avond 20 euro en een avond 50 euro voor 4 personen plus drankje.  We kiezen voor eenvoudige tenten maar het eten is van prima kwaliteit.
Na de nodige discussies boven alle stroomtabellen en weerkaarten besluiten we morgen avond pas te vertrekken. In verband met het tij kunnen we hier in Calais pas rond hoogwater weg. Dan willen we rond de kaap in ieder geval geen harde stroom tegen hebben, geen hele harde wind tegen en liever niet in het donker in een onbekende haven binnen lopen. De keuze valt ( voor zo ver zeilers plannen betrouwbaar zijn) op Fecamp.

Reacties

  1. Het eerste wat ik ´s morgens doe is kijken waar jullie varen of stilliggen. Jeetje wat hebben jullie vannacht een afstand afgelegd en de volgende haven is al heel dichtbij, dat gaat echt snel.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen