Dagje Biaona

We besluiten een dagje te blijven. Ondanks dat opa en ons in Porto zijn en dat erg trekt willen we de schitterende stad Baiona niet zomaar verlaten. Daarbij is de afstand naar Porto behoorlijk ver dus willen we daar uitgerust aan beginnen.
We beginnen de dag weer met school.  Ondanks dat het vandaag zaterdag is, doen we nog 2 uurtjes. Door alle buikgriep van de afgelopen week hebben we wat vertraging opgelopen en Michiel wil nog wat klussen dus dat kunnen we mooi combineren. Wij zijn weer bij en Michiel heeft geen pottenkijkers, tenminste niet de hele tijd.
Omdat we idioot veel stroom gebruiken wil Michiel het rendement van de leveranciers verhogen. De zonnepanelen staan nu samen geschakeld. Dat betekent dat als 1 paneel een klein beetje schaduw heeft ( wat natuurlijk vrij vaak is) het rendement van alle twee de panelen terug loopt. Panelen leveren met namelijk met zo veel energie als het zwakste plekje van het paneel. Door ze los van elkaar te schakelen heb je veel meer kans op een hoge opbrengst. Daarnaast zullen we regelmatig ook gewoon zuiniger moeten gaan doen met energie.
De middag gebruiken we voor een mooie tocht over het kasteel en door de stad. Wederom smalle steegjes met schitterende doorkijkjes. Opgeleukt door vele terrassen en bijzondere winkeltjes. Overal hier in de stad kom je ook de geschiedenis van Columbus tegen inclusief een replica van zijn boot.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen