Excursie

"Hebben jullie ook herfstvakantie?" Is een vraag die we veel krijgen. Nee we houden vakantie als we er aan toe zijn of er een andere reden is.  Dat de roostermaker van Nederland dat nu heeft ingepland hebben wij weinig boodschap aan.  Vanmorgen stonden taal, rekenen en spelling dus weer gewoon op het programma. 's Middags deden we biologie en aardrijkskunde. Zoals je in Nederland vogelaars hebt, heb je hier viskenners. Coen van de "Wildeman" wijst de jongens aan welke vissen er te zien zijn.  Ze spotten een trompetvis, een baracuda, een sergant majoor vis, poepvissen die door alle zeilers poepvissen genoemd worden en we overal tegen komen maar waarvan niemand de echte naam weet en een Sally light foot krab.
Vervolgens "doen" we aardrijkskunde: we huren een auto om één van de vulkanen op het eiland te bezoeken. De jongens hebben vooraf via YouTube filmpjes bekeken en ratelen nu van opwinding. Het informatiecentrum sluit duidelijk aan op wat ze eerder gezien hebben. Ze vertellen honderd uit en vragen nog veel meer. De vulkaan zelf is indrukwekkend maar niet zo spannend als ze verwacht hadden. Het landschap is misschien nog wel veel indrukwekkender. Zwart gesteente ( en bananenplantages) zo ver je kunt kijken. Dat dat allemaal ontstaan is door de uitbarstingen maakt indruk.  We zien ook het nieuwste stukje Spanje: Tijdens de laatste uitbarsting stroomde de lava in zee en vormde zo nieuw land. Nog meer plaats voor bananen in dit geval.
We rijden door naar de zoutpannen. Het proces van zoutwinning is hier heel duidelijk te zien.  Het restaurant waar Michiel hier 20 jaar geleden met Olga at is er helaas niet meer.
We sluiten de dag weer af met biologie en wat Spaans: Als we terug op de haven komen wordt net de visvangst binnen gebracht: 4 grote geelvin-tonijnen. In de winkel proberen we een vlaggetje van de Canarische eilanden te kopen. Dat probeerden we al op meer plaatsen zonder succes.  Deze mevrouw leert ons in ieder geval hoe we het in het Spaans kunnen vragen.

Reacties

  1. Deze lessen zijn vele malen leuker dan de lessen op school.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen