Hollands

Ondanks dat we nu 3 maanden weg zijn blijft het me opvallen hoe we onze Hollandse blik overal mee naar toe nemen.  We krijgen het stug voor elkaar om steeds weer aan het begin van de siesta in een stad aan te komen. Tussen 14.00 en 17.00 uur is hier alles dicht.  Dat leren we maar niet. We belanden dan vaak op een terrasje en/of in een museum. Michiel en vooral ik worden intussen stiekem wat ( Columbus) musea moe. De jongens duidelijk niet.  Vandaag kregen we zo niet mee naar buiten dus zijn wij maar gewoon buiten gaan zitten wachten in het zonnetje. Je hoort ons over het weer niet klagen maar we moeten er wel nog duidelijk aan wennen.
Onze Hollandse bril hadden we ook op toen we boodschappen gingen doen.  We kwamen langs een ikea. Dat leek ons leuk! Hoe zou een Ikea er hier uit zien? Om te beginnen waren er maar ongeveer 4 parkeerplaatsen. Toen we de drempel van de winkel over stapten, overzagen we ook direct de hele winkel.  Hij was niet groter dan een gemiddelde Kruidvat of Blokker maar dan zonder stellingen dus je zag direct alles.  Nadat het ongeloof was verdwenen, schoten we in de lach. Het was echt zo!
Tot slot de boodschappen. Even snel de supermarkt in.  Als we binnen komen vallen we bijna achter over van verbazing. Gigantisch groot! Bijna vergelijkbaar met een Makro ( of een Hollandse ikea) De jongens beginnen direct te rennen! Iedere supermarkt wordt direct gescand op Zomlings ( helaas het lijkt echt alleen een Portugese rage) ander gaaf speelgoed, saté saus, afbakbroodjes en houdbare yoghurt. Die laatste drie vinden we zeer zelden maar we blijven het proberen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Herkingen