1000+sterren

5.00 uur ochtends, de eerste 250 mijl zitten er op. De jongens hebben ook de 2e nacht erg goed geslapen en ik heb weer wacht gelopen onder ontelbaar veel sterren. De wachten zijn nog rommelig verdeeld. Omdat Michiel de nacht ervoor en de dag veel wacht had gelopen, liet ik hem nu langer liggen. Vervolgens kwam er veel wind ( 20 knopen halve wind) en ging hij met de zeilen het één en ander uitproberen en liet hij mij liggen.
De dag ervoor verliep rustig. Meer en minder wind wisselt af met meer en minder golven. Michiel kan zelfs al weer lezen, ik luister vooral nog veel muziek. Langzaamaan komen we in ons ritme. Er wordt weer redelijk normaal gegeten inclusief groente en fruit al wordt er nog een poging tot sabotage gedaan met de mededeling dat hij "op zee nou eenmaal alleen snoep en noodles lust". Gelukkig maakt appelmoes alles eetbaar in dit geval. Gedurende de dag hebben we af en toe even contact met andere boten en lezen we mailtjes. Gelukkig gaat het overal naar omstandigheden goed.
Momenteel staat er veel wind en zeilen we flink gereefd. De weersverwachting van afgelopen nacht hebben we gemiddeld zeker gehaald, de eerste paar uur moest wel de motor aan omdat de wind helemaal weg viel, het tweede gedeelte gierde de wind om je oren.
Al met al gaat het dus alweer een stuk beter met ons maar hopen we dat die vooruitgang nog even doorzet. Groetjes vanaf positie 24 51 52n 18 53 12w

Sent from Iridium Mail & Web.

Reacties

  1. Fijn dat het zo snel al weer beter gaat. En die sterrenhemel lijkt mij grandioos om te ervaren

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen