Bucket-list

Nee, ik heb geen bucket-list maar als ik er een had kon ik weer wat afstrepen: koken op de oceaan met 20-25 knopen. Rijst met paprika, courgette en omelet.
Na een behoorlijk beroerde nacht waarin je geen hand voor ogen zag en de golven steeds hoger en steiler werden, sliepen we niet goed. Regelmatig gleden we met een vaartje van de golf af. Onvoorstelbaar hoe ons bootje dat allemaal opvangt voor ons. Mij respect voor de oceaan maar vooral ook voor ons bootje wordt met de dag meer. Na zo'n nacht is het de kunst om de visuele cirkel van vermoeidheid en gemakkelijk eten zo snel mogelijk te doorbreken en dat is goed gelukt. We hebben het zelfs nog met smaak opgegeten. Koken is nog ingewikkelder dan je je voor kunt stellen. Alles wat he ergens neer legt, ligt met de golvende golf aan de andere kant van de keuken ( of als je pech hebt aan de andere kant van de boot) we doen het dus samen. Even de deksel optillen om te roeren is er al niet bij want dan heb je geen hand meer over om jezelf vast te houden. Dat het allemaal gelukt is, is wel een heel goed teken. Intussen zijn de golven iets lager geworden en staat er iets minder wind. We hebben een betere balans tussen de zeilen gevonden. Iets meer fok en nog verder gereefd grootzeil. We zijn er nog niet maar hebben in ieder geval weer wat gezonds gegeten en het gevoel dat we even op adem kunnen komen.
Veel liefs.
Positie: 20 45 n 21 04 w
Cog 202
Sog 5.7
Tijd: 14.12

Sent from Iridium Mail & Web.

Reacties

  1. Ik blijf het knap vinden wat jullie ondernemen en naast ellende van ziek zijn krijg je er toch ook maar een ervaring voor terug. Kan me er niks van voorstellen zo aardedonker op een boot maar jullie hebben het toch maar gedaan

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen

Hoe is het nu?