Contact

Het is algemeen bekend dat veel kaapverdianen Nederlands verstaan.  Meestal hebben ze in Rotterdam gewerkt. Tot nu toe heb ik één politie agent gezien die mij op een manier aankeek waarbij ik dacht " volgens mij heb jij ieder woord begrepen wat ik tegen mijn kinderen heb gezegd" maar aangezien hij verder niets zei, heb ik dat ook niet gedaan. ( prima agent trouwens, de Schotse boot moest 105 euro betalen bij het inklaren. Wij 5 euro.)
Vandaag kwamen we in een supermarkt waar we ineens in het Nederlands werden aangesproken.  Ruimte voor een leuk gesprek en ik kon wat dingen vragen over het leven op het eiland. Zo kwam ik te weten dat het goed gaat met de mensen.  Steeds meer toeristen zorgen voor toenemende welvaart. Het land heeft het wel zwaar, de afgelopen zomers werden steeds droger.  Ondanks dat het hier  droger en droger wordt en de andere eilanden groener zijn is dit het meest welvarende eiland. Alle kinderen gaan naar school maar wel om de beurt. School duurt ongeveer 4 uur en dan zijn de volgende kinderen aan de beurt.
Op de vraag van Michiel wat hij voor werk had gedaan in Nederland kwam het meest verrassende antwoord: gevaren als kok, onder andere voor Seatrade. Een rederij uit Groningen waar Michiel en zijn broers ook voor gevaren hebben. Direct ging hij zijn monsterboekje ( boekje waar de dag dat je aan boord van een schip gaat in genoteeerd wordt) halen. Hij bleek op een aantal dezelfde schepen (oa. Nayadic en Normandic) en onder een paar dezelfde kapiteins ( oa. Steensma en Brouwer) gevaren te hebben als Michiel.  Helaas niet op hetzelfde moment. 

Reacties

  1. Zo zie je maar weer wat een klein wereldje. En die agent komt vast uit Rotterdam dat kan niet anders anders was het inklaren vast duurder geweest haha

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen