Eindelijk!

Al maanden slepen we dit mee, onze nieuwsgierigheid is tot grote hoogte gestegen.  Eindelijk mogen we dit open gaan maken.
We vertrekken zondagochtend vermoedelijk tussen 10 en 12 uur richting Kaap Verdie. Vermoedelijk naar Sal maar als de wind veel gunstiger staat voor Mindelo is dat ook een optie. Het is 750 - 800 mijl varen. We verwachten dus volgend weekend aan te komen. We gaan weer proberen te bloggen onderweg.  Reacties kunnen we niet lezen.  Veel mensen in onze omgeving hebben ons telefoonnummer en e-mailadres speciaal voor op zee. We zijn dus gewoon bereikbaar. Heb je onze gegevens niet, doe dan even navraag bij familie. ( mails of berichtjes breken onze dag dus dat vinden we leuk maar wel zonder foto's want we hebben een databundel en een trage verbinding)
We vertrekken met 2 andere boten met hetzelfde plan en spreken iedere avond via de SSB-radio ( korte golf radio) met nog meer andere boten waarbij ook de situatie aan boord en elkaars posities doorgegeven worden. Natuurlijk ben ik morgen weer zenuwachtig en de eerste dagen in het beste geval belabberd maar we zijn zo goed voorbereid dat we er wel weer klaar voor zijn.  240 liter diesel ( 120 uur varen op de motor) 300 liter water in de tanks en nog 60 liter in flessen en onvoorstelbaar veel eten, een warme maaltijd in de koelkast voor de eerste paar dagen en zeker zo belangrijk: nieuwe films voor de jongens. Tot volgend weekend!

Reacties

  1. Goede vaart ik ga jullie weer volgen voor zover dat kan en tot volgende week XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede morgen crew! Spannend. De Kaap Verden moeten groene parels in en azuurblauwe oceaan zijn.
    Vergeet niet de walvissen te tellen en maak ons jaloers met mooie foto's. We volgen jullie op de voet. Hartelijke groet voor jullie allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen