Luxe

Door alles wat we meemaken, wat we zien en ervaren, krijgt het woord luxe zo'n andere betekenis. Als ik de jongens 's avonds in hun bed zie liggen.  Een wam schoon bed vol knuffels ver weg van de gevaren van de straat moet ik denken aan de kinderen die ik vandaag bij de poort zag. Niet eens bedelen om geld maar hopend op wat voedsel.  Waar zouden zij nu zijn? Onder welke omstandigheden?
Ook in onze eigen wereld verandert een hoop waardoor je andere dingen als luxe gaat zien. Vandaag zijn we de haven in gegaan. Diesel tanken, water tanken en na weken eindelijk weer onder een (zoete) echte douche. Een dilemma wat ik eerder niet kende, loop ik vandaag tegen aan: we hebben schoon beddengoed wat al zalig is want hoe goed we het zout van het zwemmen ook proberen af te spoelen  met het spaarzame water, je ligt toch te zweten in je bed. Ga ik nou eerst douchen zodat ik met een schoon lijf het beddengoed niet meteen weer zout maak als ik de bedden opmaak of ga ik naderhand douchen omdat  het hier zo warm is en bedden opmaken aan boord zo n klus is dat zelfs als je wacht tot 's avonds laat je direct weer bezweet bent.
Nooit eerder bij nagedacht maar als douchen ongeveer een euro per minuut kost ga je daar heel snel wel over nadenken.
Dat douchen brengt nog een andere luxe met zich mee.  Meestal gaan de jongens met mij mee douchen.  Zeker met deze prijzen laat je ze niet alleen gaan.  Echter, op de plekken waar we de laatste maanden komen is het gebruikelijk dat je je buiten het hokje omkleedt en er slechts een paar klapdeurtjes zijn waarachter je doucht. Gezien hun leeftijd en de situatie kunnen ze dus niet meer met mij mee.  Zalig! Michiel neemt de jongens na het eten mee en ik heb even 10 minuten helemaal voor mezelf. Geen vragen, geen discussies, geen herrie van de jongens zelf of hun apparaten. Ik kan het niet nalaten die 10 minuten aan te vullen met wat m&m's. Chocola en chips zijn hier ontzettend duur als je het al vindt dus onze voorraad staat onder zwaar rantsoen. Enkel in hele bijzondere situaties ( lees: als ik het echt heel hard nodig heb omdat ik er even helemaal doorheen zit) mag er wat van genomen worden. Nu dus, even genieten! Het voelt als super luxe, intens genieten.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen

Hoe is het nu?