Marina la Gomera

We liggen hier nu een week en voelen ons behoorlijk thuis.  We kennen de weg naar de noodzakelijke winkels. Lees: de mannen lopen gezamenlijk een paar keer per dag naar de Fereteria aangezien we weer op Spaans grondgebied zijn en we komen minmaal dagelijks bij " de Chinees." Zoals je Nederland in ieder dorp wel een paar Chinese restaurants vindt, zo vind je hier in ieder dorp wel een paar Chinese rotzooi winkels. ( bijna) Altijd spotgoedkoop en ze hebben er alles in het kwadraat. Bijna altijd want deze " Chinees is de uitzondering op de regel. La Gomera is een relatief klein eiland. Er is genoeg goed te krijgen maar tegen West Europese prijzen. Dat zijn we niet meer gewend. Voor de mannen dus weer een goede reden om nogmaals naar de Fereteria te lopen want misschien hebben ze het daar ook wel maar dan goedkoper.
Als er weer een lading "cruiseschip-toeristen" losgelaten wordt in het stadje  voelen wij ons al bijna geen toeristen meer. Terwijl zij zoekend om zich heen kijken en overal foto's van maken lopen wij gewoon op ons doel af.  Niets ten nadelen van cruiseschip-toertisten want het lijkt me fantastisch: je nooit druk hoeven maken over je natje en je droogje, je was en de wind.  Het lijkt me oprecht zalig! Toen ik dit tegen een andere zeilster vertelde reageerde ze terecht: " zij zijn op vakantie, jij niet!" Inderdaad.  Het is toch anders al hebben we soms wel het gevoel van een hele lange vakantie, uitgezonderd de ochtenden dan werk ik harder dan ooit te voren als je het mij vraagt.
Die wind is ook wel een dingetje hier. Momenteel staat er constant veel te veel of geen wind.  Geen wind betekent 6-8 dagen motoren, duur, vreselijk vervelend en zoveel diesel kunnen we gewoon niet mee nemen.
Te veel wind, tja dan bedoel ik ook Echt veel wind, gaan we niet doen.  Een paar keer per dag kijken fanatiekelingen alle kaarten na.  Sommigen hebben haast: Ze hebben opstappers bij zich die een terugticket voor hun vliegtuig in hun zak voelen branden of weer aan het werk moeten, ze hebben afspraken met bezoek op Kaap Verdie of willen nog via Gambia. Wij " willen" ook wel weer gaan zeilen maar hebben nog geen haast.  Zodra iemand een redelijk gunstige voorspelling heeft gevonden, wordt dat direct gedeeld. Gevolgd door de vraag welk programma je dan gebruikt hebt.  Het programma is iedereen  vervolgens nieuwsgierig. Alsof het van grote invloed is op het daadwerkelijke weer onderweg. " ik heb momenteel 20 knopen wind want ik keek naar de gribfiles" " oh balen, dat had ik ook moeten doen want ik heb nu helemaal geen wind!" Helaas zo werkt het niet maar wat zou het mooi zijn.  Voorlopig lijkt het allemaal tot het weekend nog vrij wisselvallig dus vermoedelijk liggen we hier nog even.  In de haven waar dromen zijn gestrand of op een nieuw groot avontuur liggen te wachten. Ongeveer iedere boot hier is duidelijk helemaal uitgerust ( geweest) voor het grote werk. Helaas ook een aantal die duidelijk ooit fantastisch waren maar nu achtergelaten en vervallen zijn.

Reacties

  1. Al die weerprogramma’s… het lijkt wel tv-kijken: je zapt net zo lang tot je een programma tegenkomt wat je bevalt en daar blijf je dan naar kijken.
    In Nederland is het heel anders. Of je nou Weerplaza of Weeronline opzoekt, het blijft hier koud! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Over naar een nieuwe blog.

Hoe is het nu?