Mindelo

We liggen nu 2 dagen voor anker ( best vreemde uitdrukking want we liggen echt achter ons anker) in de baai van Mindelo. De eerste avond kwamen we in de schemer aan en zagen direct een goed anker plekje. We hadden geen zin meer in gedoe dus lekker het anker uit en morgen zien we wel weer verder. De tweede dag trokken we de conclusie dat we een prima plekje hadden. We hadden lekker de ruimte en lagen gezellig bij de Bojangles en de Vagebond.
We hadden besloten om de volgende dag wel de haven in te gaan omdat we snakken naar een echte douche en omdat we intussen bijna door onze watervoorraad heen zijn.  Niet slecht als je nagaat dat we op La Gomera voor het laatst getankt hebben. Er stond echter de hele dag een harde wind waardoor we besloten maar gewoon achter ons eigen anker te blijven liggen. Manoeuvreren met harde wind in deze haven, dat doen we liever niet.
We hebben ook een eerste indruk van Mindelo. Een aardige stad met het één en ander aan winkels en versmarkten. Overal waar we komen heb je "ali express achtige winkels"gerund door Chinezen maar hier vraag je je helemaal af of er nog chinezen over zijn in China.
We zijn erg blij dat we niet rechtreeks naar hier zijn gevaren en dus ook een ander deel van Kaapverdië gezien hebben. Een rustiger, autenthieker deel.
Dit is duidelijk een grotere stad. De verschillen zijn enorm. Kinderen die bedelen om voedsel, zwervers in alle leeftijden en mensen die op straat wat  proberen te verkopen en duidelijk zelf niet veel hebben. Dit hebben we eerder nog niet zo gezien. Daar staat tegenover dat hier onvoorstelbaar veel auto's zijn, een paar winkels met luxe producten, veel meer blanke mensen en ook veel meer donkere mensen met geld.  Op alle eilanden heb ik wel gevoel dat er nog veel ongelijkheid is tussen blank en zwart.
Hier rond de haven komen de contrasten helemaal bij elkaar.  Hekken, bewaking en enkel blanke mensen op het terras. Voor de poort kinderen die honger hebben. Regelmatig worden ze door iemand van de haven met een stok in zijn hand weggestuurd. Helaas voor de lokale bevolking hier geen bootboys meer die iets kunnen bijverdienen. Alles is over genomen door de haven. Ook je bijbootje "moet" je daar voor een paar euro per dag neerleggen als je naar de kant gaat.  Alles in de haven is duur, zeker voor Kaapverdië. Voor ons is de ankerbaai prima. Toch gaan we één deze dagen de haven in.  Eindelijk weer echt douchen en onze diesel en watertanks vullen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Herkingen