Pakketje

Er was eens een pakketje in september, nou niet eens een pakketje maar gewoon 3 dunne werkboekjes. Vanuit de wereldschool kwam het dringende advies/ verzoek om extra spelling oefeningen  met Jelle te gaan doen in verband met wat achterstand. Zo gezegd zo gedaan. Als we dan toch wat gaan versturen dan kunnen er nog wel wat extra spullen mee.  Tim wilde heel graag wat extra uitdagend werk, Jelle miste zijn technisch leesmethode die hij zo leuk vond op school en met de verjaardag van Tim op het oog konden we dan ook nog wel wat leesboeken bestellen. Zo gezegd zo gedaan.  Maarten en Patty wilden het voor ons wel verzamelen, vulden het aan met schitterende knutselwerken van de meiden en deden nog wat printwerk voor ons. Het werd oktober voor alles compleet was en opa en oma zouden het verzenden en stopten er nog heerlijk wat extra leesvoer voor ons bij. Intussen vonden we ook via via iemand die het pakketje voor ons wilden ontvangen. Gewaarschuwd door alle ellendige verhalen van andere boten die lang lagen te wachten op pakketjes die vast zaten bij de douane, verdwaald waren, de wereld eerst 3 keer rond gingen voor ze aankwamen, per boot in plaats van per vliegtuig verstuurd werden of nooit aankwamen ( maar soms wel ineens bij de verzender weer opdoken) waren we erg blij dat ons pakketje van particulier naar particulier verzonden kon worden. We kozen ook een plek die verder op onze route zat zodat we speling hadden. Totaal niet nodig, het pakketje was er, weken voordat wij er waren.
Eind goed al goed. Oooh nee, toch niet. Doordat ik ziek was, liepen we wat vertraging op en besloten Tenerife over te slaan en direct door te gaan naar La Gomera. Tja maar dat pakketje. Veel boten kwamen via Tenerife onze kant op maar van niemand was het zeker wanneer en of ze wel kwamen. We besloten het zekere voor het onzekere te nemen en het pakketje zelf te gaan halen. Ons plan van " een gezellig dagje met de familie met de veerboot naar Tenerife" werd al snel  "Michiel gaat wel alleen" nadat we de prijzen zagen.  Laten we het er op houden dat je voor de prijs van een retourtje, 40 minuten heen en 40 minuten terug, 2 keer naar de Efteling kunt. Maar uiteindelijk toch eind goed, al goed.  Het pakketje was er gevuld met liefde, half november.
Het extra oefenwerk voor Jelle had ook een instaptoets, hij scoorde direct 90 % van de woorden goed. Maar ach, we hadden in ieder geval een goede reden om een pakketje te versturen.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Over naar een nieuwe blog.

Hoe is het nu?