Ups en downs

Een berichtje 's avonds in plaats van 's ochtends. Dit zijn mijn beste uren. Te donker om zeeziek te worden. Het is zo extreem extreem donker. Ik zit uit de wind in een hoekje onder de buiskap en Ik zie het roer of mijn eigen knieën niet eens. Reddingsvest aan en aangelijnd. Overal om me heen hoor ik golven kapot slaan, een enkele keer komen er wat druppels de kuip binnen.
Vandaag was een dag met diepe dalen en gelukkig ook hoogte punten. Ik bleef zo beroerd dat we ons heel serieus hardop samen zijn gaan afvragen hoe het verder moet met onze plannen, tegen welke prijs en welke mogelijkheden hebben we. Gelukkig lijkt er ook licht aan het einde van de tunnel. Een ander schip krijgt binnekort bezoek en die willen wel zeeziekte pleisters voor achter je oren mee nemen voor ons en voor vandaag heb ik een zeeziekte pilletje genomen om iets te eten te kunnen maken binnen en daar knapte ik zo van op dat ik er later nog een heb genomen om de cirkel van te beroerd om na te denken over eten en dus te weinig of verkeerd eten een beetje kan doorbreken. Ik bakte ons eerste brood ( water, deeg, kneden, oven, klaar) en Michiel warmde er soep bij op. Simpel maar een waar feestmaal na al die droge toastjes etc.
We hebben weer wat moed. Door de constante harde wind, 18-23 knopen halve wind, lopen we hard. Met enkel gereefd grootzeil en een minipuntje voorzeil vliegen we met 5-6 knopen door de golven. We verwachten zaterdag aan te komen op Sal. Maar hoe moet dat nou met het cadeautje ( zie eerder blog) net geen week op zee.......
De jongens doen het super en wij zijn even makkelijk. Opvoeden doen we in de haven wel weer. De hele dag films kijken ongeveer van 8 tot 20.00 uur afgewisseld met even buiten eten. (Freek je bent onze held, zonder jou (w films) zou deze reis een stuk zwaarder zijn geweest .
Daarbij hebben ze een sticker blaadje waar ze iedere 50 mijl een sticker op mogen plakken zodat ze kunnen zien hoe ver we al zijn (met deze overtocht) en omdat ze de avonden/ nachten als zwaar ervaren (slapen op zo'n bewegende herrie makende boot is niet makkelijk) zorg ook dat er 's ochtends als ze wakker worden een klein presentje in hun bed ligt. Een rolletje kauwgom, een lekker snoepje, een muntje van 50 cent, een zomling poppetje. Gewoon een kleine verassing. Het blijkt een groot succes!
Tót later en bedankt voor de leuke mails die we krijgen (zonder bijlages denk aan onze data) de (eigen) wijsjes.

Sent from Iridium Mail & Web.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Herkingen