Van die dagen

Er zijn van die dagen zonder joersmakende foto's. Niet omdat we ze niet posten maar omdat er even tijdelijk genoeg ellende is om gewoon foto's maken maar achterwege te laten.
Vandaag varen we naar Mindelo. De wind die de verschillende weerberichten  voorspellen loopt al dagen uiteen van 2-20 knopen dus daar kunnen we weinig mee. 's Ochtends lukt het erg rustig. Aangezien we door de deining in de baai al dagen liggen te rollen door de deining neem ik de gok.  Genoeg ingeslingerd en rustig weer. Ik neem geen pilletje en ook de jongens krijgen vrije keus en nemen dus niets.
Helaas, zodra we achter de schaduw van het eiland uitkomen komen de golven en de wind fanatiek van alle kanten. Ik geef het roer over  aan Michiel en concludeer binnen 5 minuten dat ik volgende keer wel weer een pilletje neem. Terwijl ik er nog snel eentje naar binnen werk ook sneller op te knappen blijkt ook Jelle de klos en niet op tijd bij een emmer. Je merkt wel duidelijk dat ze er aan wennen.  Terwijl hij boven de emmer hangt roept hij " zo dit voelt veel beter" en raakt niet in paniek zoals een tijd geleden. Vervolgens is hij snel weer de oude en gaan de jongens lekker samen tv kijken.
Ik blijf nog een hele tijd beroerd. We besluiten al snel de langere weg onder de eilanden langs te nemen zodat we iets minder wind hebben en een gunstigere koers kunnen varen. In de schaduw van de eilanden kunnen we dan een beetje bijkomen. We krijgen alles om onze oren. Ongeveer iedere windrichting komt voorbij en alles tussen de 3 en 30 knopen ook.  De accelaratie zones zijn hier berucht en dat merken we. Binnen enkele tellen kan het van niks naar veel te veel omslaan en weer terug. We varen dus alleen op ons voorzeil zodat we snel kunnen reageren. Nou ja we.......Michiel. Ik lig in mijn bed. Gelukkig knappen we gedurende de dag wat op, voor even dan.  Het venijn zit in het laatste stukje. Met het invallen van de donkerte laten we ons anker vallen achter de Bojangles en de Vagebond.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Herkingen