We zijn er bijna!

Nou ja bijna, morgen rond dit tijdstip verwachten we op Sal aan te komen. We hebben dan een kleine 800 mijl gevaren. Alles gezeild, alleen s' avonds een uurtje de motor laten draaien om de accu's weer vol te krijgen na het televisie kijken van de jongens. We hebben het er graag voor over, de sfeer aan boord blijft er erg goed onder.
Afgelopen nacht was weer zwaar. 's nachts trekt de wind steeds flink aan waardoor de golven hoog en stijl worden. Zijwaarts van zo'n golf afrollen zorgt ervoor dat ik in het gunstigste geval alleen wakker schrik maar meestal me stijf van schrik aan het matras vast grijp. Ironisch genoeg krijgt degene die buiten op wacht zit de meeste slaap. We hebben daar een lekker plekje met veel steun en uit de wind. Onze boot is duidelijk gemaakt op zeilen over bakboord ( wat we nog heel veel gaan doen) en minder over stuurboord wat we nu doen.
We hebben weer vers gekookt en zien voor het eerst weer zeeleven: dolfijnen, vliegende vissen en een inktvis. Die laatste twee vinden we bij ons controlerondje aan dek. We varen voor het eerst deze tocht bijna onder vol zeil, alleen het voorzeil is nog gereefd. Tot nu toe stond er steeds te veel wind.
We kregen officieel toestemming om ons pakketje open te maken. Het was iets totaal anders dan verwacht maar het viel bij de jongens figuurlijk goed in de smaak.
Nog één nachtje en dan zien we in ieder geval land. Benieuwd wat onze eerste ontmoeting met Afrika gaat brengen.

Sent from Iridium Mail & Web.

Reacties

  1. Goed om te lezen dat het een beetje opschiet!
    Over zeeleven gesproken... hebben jullie al resultaten met de zelfgemaakte vishaakjes?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Knappe prestatie hoor van alle "zeeschuimers" van de Tijd. Wij zijn trots op jullie.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen

Hoe is het nu?