Blog dag 15

De laatste loodjes. Ze zijn zwaar, behoorlijk zwaar.
Sinds gisterenavond hebben we rotgolven. Hoge steile golven. Wind mee, stroom tegen en golven van een paar meter hoog. Ik ben weer met zeeziekte pleisters begonnen en ook de rest is niet helemaal fit. Tijdens mijn eerste wacht pluk ik Michiel tot 2 keer toe zijn bed uit omdat ik weer squalls verwacht en doe 3 pittige regenbuien zelf. Het idee dat we weer zo'n nacht in gaan als afgelopen nacht maakt we moedeloos. Het idee van nog 3 of 4 nachten vol squalls trek ik niet. Ook Michiel is echt uit zijn doen maar gelukkig net wat realistischer dan ik: "We bekijken het per nacht." Tegen de tijd dat ik doorweekt naar binnen kan zijn de regenbuien ook achter de rug. De rest van de nacht houden we vervelende golven maar geen heftige situaties. Iedereen kan redelijk slapen.
Het klonk zo verstandig "we varen behouden, liever veilig aan de overkant en comfort aan boord dan heel snel". Nu de eerste boten, die na ons vertrokken zíjn morgen gaan aankomen voelt dat toch wel heel anders. Tel daarbij op dat wij in de nacht gaan aankomen dus vaart gaan minderen om met daglicht de onbekende rivier op te varen. Het is allemaal heel verstandig maar ook heel vervelend. Nog een hele nacht op zee! Wat een teleurstelling. Zoals het er nu uitziet zullen we zaterdagochtend de rivier op varen. Langs Paramaribo, voorbij Domburg naar de jachthaven daar.
Nog 3 dagen golven, nog 3 dagen 3 maaltijden bedenken en bereiden, nog 6 nachtwachten. We varen dan precies 5 maanden en 1 dag nadat we Nederland verlieten Suriname binnen.
Intussen hebben we hier voor de tweede keer de klok een uur terug gezet. We zitten nu utc -3 uur.
Dichter bij de kust komen we ook weer andere schepen tegen. Een van de eerste is de Egelantiersgracht van de Nederlandse rederij Spliethof. We roepen ze op via de marifoon maar krijgen helaas geen antwoord.
Dagafstand 104
Positie 8 01n 50 32 w
Cog 280
Sog 4.5
Utc 17.35

Sent from Iridium Mail & Web.

Reacties

  1. Waarom zijn die laatste loodjes toch altijd zo zwaar?
    Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe zwaarder de laatste loodjes, hoe mooier de aankomst. Zet 'm op, komt helemaal goed!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen