dag 12

We hebben onszelf een douchebeurt gegund, diesel bijgevuld vanuit de jerrycans in de grote tank en een lekker soepje gegeten. Verder is het gewoon warm. Zo warm dat de koeling/ ventilator van de motor al aanslaat nog voor je de motor gestart hebt. De zee is rustig zodat we alle luiken open hebben staan en alles wat maar een klein beetje schaduw kan bieden wordt gebruikt. We gaan er door het rustige weer vermoedelijk dan ook langer over varen dan verwacht.
Voor de voorraden geen probleem. We moeten nog ongeveer 600 mijl en hebben er al 1300 Op zitten. Op dit moment hebben we nog ongeveer 200 liter diesel ( 100 motor uren) en in de grote watertank zit nog ongeveer 150 liter water. Daarnaast hebben we nog ongeveer 70 liter drinkwater in losse flessen. Vers Fruit en groente zijn praktisch op maar onze voorraadkast puilt nog uit.
De weersvoorspellingen voor de komende tijd lijken meer van hetzelfde. Jammer dat we er langer over varen maar deze relaxte sfeer is wel erg veel waard. We varen nog steeds niet in een rechte lijn maar kruisen af om de golven wat aangenamer ten opzichte van de boot te houden.
Ons controle rondje over de boot levert gelukkig geen gekke dingen op. Alles is rood van het woestijn zand, vies van de verstaging die roestvrij staal zou zijn maar onder het roest zit en vooral heel veel zout.

Dagafstand: 110
Positie: 9 33n 45 02w
Cog 239
Sog 4

Sent from Iridium Mail & Web.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Herkingen