Dag 5

We hebben een onrustige dag en nacht achter de rug. Variërend van weinig wind met hoge golven tot veel wind en veel golven.
We kiezen er steeds vaker voor om overdag iets meer snelheid te maken en 's nachts (nog meer) behoudend te varen zodat iedereen aan zijn slaap toe komt.
Jelle heeft vandaag voor het eerst alles binnen gehouden wat ook fijn is.
We komen al dagen niets aan zeeleven of andere boten tegen, zelfs niet op de AIS tot we vanmiddag ineens op ramkoers liggen met een tanker KSL Sapporo van 300 meter. We roepen hem toch maar even op. " natuurlijk heeft hij ons gezien, hij gaat een paar mijl voor ons langs". Als we om een weerbericht vragen krijgen we een bericht waarin hij mijlen en meters door elkaar haalt en het heeft over wind uit het zuiden. Het lijkt ons sterk maar we gaan het zien.
Stroom is echt een dingetje. De televisie kan amper aan, zelfs als we 2 keer per dag via de motor stroom draaien, redden we het net. Onze koelkast en stuurautomaat vragen veel. Toch zijn we heel blij dat "het oudje" ons trouw overal heen stuurt. We vermoeden dat de elektronica zeker 10 jaar oud is. Ooit was het plan om er een nieuwe in te bouwen en de oude als reserve mee te nemen. Het kwam er niet van voor vertrek en intussen durven we bijna niet meer. Hij trekt veel stroom maar is zeer betrouwbaar. Over het nieuwe apparaat van Raymarine dat we wel bij ons hebben horen we aardig wat slechte verhalen met betrekking tot de electronica.
Al met al zijn we praktisch op een kwart. Eten we gezond, hebben we aardig een ritme te pakken en zijn we alweer een tijdzone opgeschoven.
Positie: 13 32n 32 06w
17.15 uur UTC
Cog: 246

Sent from Iridium Mail & Web.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen