Op weg naar Suriname dag 2

"Oceaan zeilen is gewoon ronduit saai!" hoorde ik voor vertrek van menig ervaringsdeskundige. " lekker passaatwindje oppakken, zeilen zetten en daarna heel veel tijd voor wat klusjes, lezen en slap hangen en lullig kijken" aldus Michiel.
Vermoedelijk hebben wij ook nog niet echt de passaatwind te pakken maar toch, we hebben het druk en helaas is dat niet aan de snelheid af te lezen. We rollen door de deining. Linker gangboord in het water, rechtergangboord in het water, klapperende zeilen en zo slingeren we in een kadans voort. De wind laat het aardig in kracht afweten en is ook niet heel trouw in zijn richting. Om toch te kunnen zeilen, kruisen we af in de juiste richting. ( dus niet in één rechte lijn maar een soort zigzaggend in de juiste richting) . We hebben gewoon weg te weinig druk in het zeil om te zorgen dat de zeilen ondanks het geslingerd netjes blijven staan. We zijn al de hele dag en een groot gedeelte van de nacht bezig met de zeilen. Zeil erbij, zeil weg, ander zeil erbij, boom in het zeil, boom er weer uit maar wat we proberen het lijkt geen enkele zin te hebben. We hebben het dus gewoon druk maar slagen tot nog toe helemaal niet. De herrie blijft en de snelheid blijft vooralsnog weg.
Intussen zijn we ook druk met Jelle. Hij komt slecht over zijn zeeziekte heen. Jelle op zee aan het eten krijgen is topsport naast het zetten van de zeilen. Jelle zelf vermaakt zich prima. Hij gooit alles er uit en speelt dan weer verder. Alles liever dan een pilletje.

Al met al gaat het dus helemaal goed met ons en krijgen we een mooi lesje in geduld.


Positie 15 35 n 28 33w
Tijd 16.00 utc
Dagafstand 102 mijl

Sent from Iridium Mail & Web.

Reacties

  1. Geduld... ik zie het / je helemaal voor me :-)
    Leg eens een keer uit wat jullie tegen die pilletjes hebben... aub
    Wie heeft de dagprijs van de poll?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aah gossie die jelle. Gelukkig speelt hij snel weer maar ja veel reserve heeft hij niet

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen