Excursie

We laten de schoolboeken een dagje dicht en gaan op excursie naar Fort Zeelandia. Een mooi museum, met een bijzondere tentoonstelling over de geschiedenis van Nederland en Suriname maar ook de plaats waar 15 zeer vooraanstaande Surinamers de dood vonden tijdens de decembermoorden. Indrukwekkend om op die plaats te staan. Dit krijgen we de kinderen niet uitgelegd. We zijn er even stil van. We merkten het al eerder maar ook weer hier in het museum dat er onder de bevolking om verschillende redenen, verschillend over het proces gedacht wordt.
We gaan verder door het museum. We begrijpen dat het museum helemaal geen subsidie krijgt.  Wij vullen hun inkomen graag wat extra aan door souvenirs te kopen en er te lunchen.  Laat dat nou totaal geen straf zijn. 
Overheidsgebouwen maar ook de meeste musea gaan al om 14.00 uur dicht, winkels rond 16.00 of 17.00 uur.
's Middags gaan we over de brug.  Een 1,5 kilometer lange brug waar het land ooit bijna failliet aan ging.  Hij kostte 170 miljoen gulden en verbindt het Comonwijne district met Paramaribo.
De brug is hoog, 45 meter.
Aan de overkant vinden we de sfeer anders maar heel prettig. Veel groente en fruit stalletjes zorgen ervoor dat we onze voorraad weer kunnen aanvullen.
Een heerlijke dag.  We zijn ons echt gaan hechten aan het land en besluiten ons vertrek toch nog maar een dagje uit te stellen. Zelfs de slechte wegen vinden we vooral charme hebben in plaats van irritant.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen