Jungle tour dag 3

Het ontbijt verzorgd door gids Gio zou rond half 9 zijn maar als hij doorheeft dat onze jongens al eerder naar buiten geglipt zijn en buiten in Donald ducks verdiept zitten, neemt hij de jongens alvast mee naar het water. ( hoewel hij blij is dat ze ook lezen, hij leest zelf graag maar vertelt dat Suriname zo'n slechte leescultuur heeft daar er wel gezegd wordt " wil je in Suriname iets geheim houden, moet je het opschrijven") 

Ze gaan vissen vangen die later als aas kunnen dienen.  De jongens kunnen niet wachten en niet veel later komt Jelle naar het huisje gerend om mij te halen.  Ook hij heeft een Piranha gevangen. Dolgelukkig.
Ondanks onze eerste indruk van het huisje valt het ons nu zwaar het weer te verlaten. Wat wen je snel aan dingen en wat ga je dingen snel waarderen. Alles wordt ingepakt. We rijden naar Marondorp Klaaskreek. Eerst vraagt onze gids toestemming aan een oma om het dorp te mogen bezoeken. De familielijn gaat hier via de vrouw. Als mensen je willen leren kennen is de vraag " van welke oma ben jij?" Vrouwen zijn erg belangrijk in het dorp.  Er wordt dan ook met medelijden naar mij gekeken omdat ik geen dochters heb. Er moet echt nog een derde komen. Ook wordt er aangeboden dat als wij een zoon daar laten, we een dochter meekrijgen.  Dan heb ik ook een dochter en komen er extra mooie kinderen. Onze kinderen worden regelmatig geaaid en gevoelt. Ze denken er hun eigen ding van. Voor we weg gaan, koopt Gio voor ons een casavebrood, we hebben gezien hoe het gebakken werd. 

Ook hier hebben we uit respect geen foto's gemaakt. Regelmatig blijken ze toch bang dat we dat wel doen en moet Gio ze gerust stellen.  Niet vanwege bijgeloof maar omdat er in het verleden echt misbruik van gemaakt werd en ze belachelijk gemaakt werden. De Maronjongen die we tijdens het vissen op de foto gezet hebben, hebben we expliciet om toestemming gevraagd en hij had daar geen moeite mee. 

We sluiten de dag af met Roti, heerlijk!

Moe en voldaan keren we terug naar ons eigen huisje op het water.

Reacties

  1. Na al dat vangen van vissen volgt er natuurlijk binnenkort een workshop schoonmaken en fileren?
    Iets voor Michiel? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat beleven jullie toch een enorm gaaf avontuur! Echt zo geweldig! Super dat jullie deze reis zijn gaan maken. En ook leuk dat ik een beetje mee kan genieten zo.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen