Suriname-Tobago 1

Wat is dat toch met zeilers?
Of in ieder geval met ons! Lig je op een fantastische plek met electriciteit, water en lieve mensen, ga je uiteindelijk toch weer weg.
Volgeladen alsof we een oversteek van enkele weken gaan maken, zijn we weer vertrokken. Via de marifoon spreken we nog even de Medushi die bij Domburg liggen en de Rebel die net binnen komt varen. We melden ons af bij de Mas (maritieme autoriteit Suriname) en varen richting de riviermonding. De sfeer aan boord is tot ver onder de waterlijn gezakt. Zelfs de boot van Seatrade (Michiels vroegere werkgever) kan daar niets aan veranderen.
Wind, golven en stroming zijn prima maar we voelen ons al snel alsof het onze eerste zeiltrip ooit is. Ondanks pilletjes en pleisters is het ellendig. Jelle die zeer overtuigd alles wat kan helpen tegen zeeziekte heeft geweigerd, krijgt helemaal de volle laag. Oh wat is hij ziek!
Tim is de enige die zich fris en fruitig voelt en geniet van alle nieuwe films die we hebben gekregen (en lekker goed eet).
Aan het einde van de middag halen we nog meer zeil binnen. Zelfs kleine minihapjes spaghetti of appelmoes wat normaal het antwoord op alles is, houdt Jelle niet meer binnen. Er moet ( nog) meer rust aan boord komen. Michiel en ik draaien overdag al diensten zodat de ander binnen kan slapen. Normaal doen we dat alleen 's nachts.
Terwijl iedereen snelheidsrecords en maximale dagafstanden haalt op dit stuk door de harde stroming, blijven wij steeds meer zeil minderen. De situatie met Jelle moet echt verbeteren en zelf willen we ook graag wat slaap pakken.
Gelukkig nadat we rond 2.00 uur 's nachts de eerste 100 mijl er weer op hebben zitten, gaat het met Jelle ook steeds iets beter. Hij begint intussen zelf om minihapjes appelmoes te vragen en gooit niet direct alles er meer uit. Als we een paar flinke regenbuien over krijgen, wil hij gezien de frisse lucht toch buiten blijven. Snel mik ik onze zeiljassen over hem heen zodat hij toch met bed en al redelijk droog blijft.
Al met al varen we de eerste 24 uur 135 mijl Positie 7 22 27n 56 24 41 w Utc 11.00 uur

Sent from Iridium Mail & Web.

Reacties

  1. Ik zou een zeeziekte-pilletje in een hap appelmoes doen, of ben ik dan gemeen?
    In ieder geval veel beterschap... en een snelle reis toegewenst, zodat de ellende vlug voorbij is!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Michiel, van harte gefeliciteerd!
    Allemaal een fijne dag toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen