Uitklaren

Papierwerk, ze zijn er hier dol op.  Dachten wij uitklaren snel te doen, helaas. We weten intussen dat de dame van het uitklaren er is. De Alliante wilde gisteren uitklaren maar helaas, de ambtenaren waren naar Scarborouh. Vandaag zeker wel.  Eerst naar het ene kamertje, 6 formulieren later naar het volgende kamertjes verderop, onze paspoorten blijven in kamertje 1. Zo nadrukkelijk als er In Nederland gewaarschuwd wordt om geen kopieën van je paapoort te maken, zo vaak doen ze het hier.  Scannen, kopiëren, we hebben zelfs al gehoord dat een beambte met zijn iPhone er een foto van maakte. Bootpapieren willen ze ook regelmatig tot vertrek houden.  Wat zijn we blij met ons zelf, tienvoudig geknutselde paspoort.
In het volgende kamertje weer een uitgebreid formulier met heel veel informatie invullen. Oeps of we toch nog een ander formulier in konden vullen want hij had ons het verkeerde gegeven. Natuurlijk, geen probleem.
Intussen had hij ook onze paspoorten nodig die bij zijn collega lagen. Je zou toch denken dat wij niet de eerste zijn die uitklaren. Paspoorten opgehaald en weer naar kamertje 2 terug.
Op de vraag hoe laat we wilden vertrekken had ik 16.00 uur ingevuld. Ik had het vermoeden dat als je na kantoortijd  vertrekt je extra moet betalen. Omdat ik niet weet hoe laat kantoortijd is, besluit ik op safe te spelen. 16.00 uur.  Iedere beweging buiten kantoortijden, ook als je de ambtenaren niet nodig hebt, kost extra geld.  De Alliante staat naast ons een verslikt zich als ze de ambtenaar tegen ons horen zeggen dat wij dan gratis weg mogen. Vertrek na 16.00 uur kost  inderdaad geld. Op de mondelinge vraag hoe laat zij willen vertrekken, moppelen ze snel, "gewoon ongeveer net zo laat." Op al het papierwerk hadden ze al 17.00 uur  staan. Gelukkig kijkt niemand dus daarna.
We doen rustig aan, om 18.00 uur halen we ons anker op. 80 mijl te gaan dus vermoedelijk komen we morgenochtend lokale tijd aan bij onze Marina in de buurt van st George, le phareblue. We zien in die regio langzaam aan meer boten weer verschijnen op Marinetraffic en vesselfinder dus wie weet........

Reacties

Populaire posts van deze blog

Herkingen