Besluit

Onze voornemens waren heel duidelijk voor we vertrokken. Niet de eindbestemming maar het jaar samen was het doel. Dat we zo ontzettend ver zijn gekomen dat had ik echt nooit durven hopen. Iedere oversteek was een gigantische overwinning, een ervaring voor het leven om nooit meer te vergeten. Een ervaring die ik voor geen goud had willen missen. Helaas hebben we een vreselijk moeilijke beslissing moeten nemen.  Hoe indrukwekkend wij de oversteken ook vonden met alle hoogtepunten en dieptepunten, voor Jelle was dat echt een ander verhaal. Ondanks alle medicijnen die we geprobeerd hebben en verschillende plekken in de boot.  Oceaan zeilen blijft voor Jelle zwaar, heel zwaar.  Gezien het karakter van de terugweg waarbij het weer veel wisselvalliger, minder comfortabel en minder voorspelbaar kan zijn en de duur van de reis, 3 weken en daarna nog eens ruim een week, hebben we besloten niet terug te zeilen. De beslissing gaat ons aan het hart en doet even pijn.  Vanaf het begin hebben we gezegd "het moet wel leuk blijven". Nu is echt het punt bereikt waarop we het niet meer verantwoord vinden om Jelle voor een langere periode zonder noemenswaardige uitwijkmogelijkheden mee de oceaan op te nemen.  De optie van een opstapper die samen met Michiel terug gaat zeilen hebben we kort overwogen omdat we weten dat er een paar mensen graag mee zouden gaan en Michiel oceaan zeilen leuk vindt.  Echter, ons doel waarmee we gingen "een jaar samen op reis met tijd voor elkaar" botst daarmee.
We gaan hier tot ongeveer half mei nog heerlijk genieten en dan gaat de boot op een grote boot terug naar Engeland waar we dan nog ruim een maand hebben om te genieten of de Franse kust te bezoeken afhankelijk van de wind. 
In de tussentijd dat de boot op transport gaat, gaan wij iets leuks doen al hebben we nog geen idee wat. Daarna zullen we onze boot achterna vliegen.

Reacties

  1. Hoe dan ook het blijft gewoon genieten met 4e XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan me voorstellen dat het even slikken is om zo'n besluit te moeten nemen, maar voor zover dat ├╝berhaupt in te schatten is vanaf een veilig bankstelletje ver weg, lijkt het me een verstandige. En het avontuur is er niet minder om, want nu kunnen jullie extra lang genieten van waar je nu bent, en de omgeving en bevolking beter leren kennen.
    Het blijft ook fantastisch om te volgen, dus geniet vooral lekker verder daar!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen

Hoe is het nu?