Boeken

Hoe houden we onze mannen op een kleine ruimte bezig als we geen school doen, wij het gamen zat zijn en ze niet naar buiten kunnen?
Ze spelen graag met clicks en laq. Dat laatste is erg duur maar was en is in ons geval het geld meer dan waard.  Gedurende de grote oversteek hebben ze zich daar dagenlang uren mee kunnen vermaken.
Lezen staat gelukkig ook hoog op het favoriete lijstje. Ik had stapels boeken mee genomen die helaas in heel snel tempo al uit waren. Nu hebben we een abonnement op kobo plus. Zonder dat ik gesponsord wordt is het een echte aanrader.  Het is een bibliotheekconcept. Voor een tientje per maand kunnen we uit ongeveer alle ebooks van bol.com 15 boeken tegelijk lenen. Boek uit, inleveren en een nieuwe downloaden. Het werkt allemaal erg snel en de jongens lezen op de iPad dus ik hoef voor hun geen dure ereader aan te schaffen.  Voor volwassenen circuleren duizenden ebooks die men onderling uitwisselt, voor kinderen niet daarom is dit voor ons een echte uitkomst.  Binnen het abonnement kan ik ook boeken voor ons downloaden zoals reisgidsen bijvoorbeeld.
Tim leest momenteel de hele serie van de grijze jager in hoog tempo uit.  Voor Jelle moesten we langer zoeken, hij hield een stuk minder van lezen dan zijn broer.  Intussen heeft hij de serie van Tom Groot ontdekt en is hij ook helemaal om. Fysieke boeken blijven het hier ook goed doen.  Strips en onderstaande boeken worden keer op keer herlezen. We hopen op de Nederlandse eilanden weer wat nieuws tegen te komen want dat vinden we helaas niet op kobo plus.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Herkingen