Veiligheids controle

Regelmatig houden we buiten een veiligheidscontrole, vandaag was binnen aan de beurt. Variërend van redelijk onbelangrijk tot redelijk belangrijk.
Nadat ik al mijn pannenkoekenmixen weg gegooid heb in verband met ongedierte waren vandaag de broodmixen aan de beurt.  Toch wel fijn om te weten of je voorlopig nog brood kunt bakken of onverwacht ineens niets meer blijkt te hebben. Gelukkig zag alles er goed uit.
Ook de medicijnkist werd even helemaal leeg gehaald.  Is er niets aan het lekken, ziet alles er nog netjes uit.  We werden aangenaam verrast. Destijds hebben we in samenwerking met de apotheek en huisarts onze ehbokist samengesteld. We hebben dus aardig wat spullen bij ons die je normaal niet thuis op voorraad hebt.  Als er calamiteiten zijn, kunnen we hier naar een arts of als dat niet mogelijk is, bijvoorbeeld op zee, contact opnemen met de radiomedische dienst of onze eigen huisarts en apotheek. Na overleg kun je dan spullen gebruiken uit de kist. In onze kist bleken nog 2 extra zeeziekte pleisters te zitten die we via via onderweg hebben kunnen kopen en wat voor mij echt ontzettend veel verschil maakt.  2 pleisters is in mijn geval toch weer goed voor 12 dagen! ( ik gebruik halve pleisters)
Daarnaast vonden we nog een extra doosje " Belgische zeeziektepillen" en medicijnen die Jelle misschien mag hebben.  De zeeziekte van Jelle wordt een steeds grotere zorg.  Momenteel wordt hij al serieus ziek als hij het doosje maar ziet. Daardoor staat de terugweg op losse schroeven. De wens om als gezin terug te varen is heel groot maar de vraag is wel hoe hoog de tol mag zien die we gaan betalen. Als hij zo ziek blijft als op het stuk van Suriname naar Tobago hebben we een serieus probleem. Nieuwe medicijnen geven serieus weer hoop. ( in andere gevallen zal Michiel met een opstapper terug varen of de boot op een grote boot gezet worden. Maar daar gaan we op dit moment nog niet van uit!)
De radiomedische dienst denkt gelukkig mee. Nu is het afwachten wat hun mening is over de medicijnen die we "gevonden" hebben.
Een andere check ging over de veiligheids middelen. Onder de bank van de navigatiehoek, dus altijd direct voor het grijpen ligt een zaklamp, een hele scherpe lamp op 12 volt ( buiten hebben we daarvoor een aansluiting gemaakt) , en hele hele harde toeter, een zaag met resevezagen, handschoenen en de nodige vuurpijlen. Allemaal om nooit te gebruiken maar in prima staat.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Herkingen

Hoe is het nu?