Zalig zeilen

Even protesten de jongens.  Op zeildagen doen we eigenlijk geen school.  Omdat we maar een klein stukje  gaan zeker vandaag besluiten we pas na school te vertrekken.

Zo kan het dus ook! Met een heerlijk windje van opzij en een lichte deining in de rug, gaan we met 6 tot 7 knopen door het water.  De kust van Martinique is vanaf het water mooier dan vanaf de kant als je het mij vraagt. Zelfs Jelle heeft een prima tocht.  Na een kleine 3 uur laten we ons anker vallen bij st Pierre, een wat Noordelijkere baai op Martinique. Het is even opletten waar je je anker neerlegt want de baai ligt vol wrakken uit de tijd van de vulkaanuitbarsting. Veel schepen lagen toen bij st Pierre voor anker omdat het destijds een florerende ( hoofd) stad was.  Ook deze schepen gingen ten onder door de grote lavastroom. Het strand is hier daardoor ook weer zwart.
Gelukkig is de baai groot en rustig. Dat is mijn "afdeling". Heerlijk achter ons anker zonder je zorgen te maken omdat de buurman wel erg dicht bij ligt. Eventjes besluit een groot schip toch ons gezelschap op te zoeken maar voor we een opmerking kunnen maken, haalt hij gelukkig zijn anker weer op. Rust, zonnetje, ruimte, af en toe een regenbui en een heerlijk uitzicht. Genieten!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Herkingen