Deshaies, de baai

Een grappig, kleurrijk, liefelijk en duur dorpje in het Noord-Westen van Guadeloup. "De beste ankerplek aan de West kust" en "het kan in de baai stevig waaien maar maak je niet ongerust, op zee valt het wel mee". Dat laatste kunnen we niet beoordelen maar de eerste twee dingen die we lazen over deze plek zijn zeker waar. Over het algemeen waait het hier dag en nacht hard, echt hard! Stevige valwinden vanaf de bergen. Door de ligging komt de wind van over de hele oceaan aanwaaien, botst tegen de eerste bergen aan die ze tegen komen en dondert daarna ongeveer net zo hard weer naar beneden langs de berg. √Čn laten wij nou net daar beneden liggen. Gelukkig stevig achter ons anker en lange ketting. Het anker heeft zich intussen zo diep ingegraven dat je het amper meer kan zien en de 50 meter ketting die we uit hebben staan, doet ook goed werk. We liggen als een huis maar het maakt een hoop herrie. Het gevolg van die wind is wel dat we 2-3 keer per dag Michiel zijn petje uit Het water moeten vissen. Snel ook want dan valt pas op hoe snel zo'n ding weg drijft. 

Het kan dan wel de beste ankerplek zijn omdat het goede ondergrond is en er geen deining staat, qua snorkelen hebben we hier in de buurt vele mooiere plekken gezien.  We zijn gewoon verwend de afgelopen weken. De grote schildpadden die we meerdere keren bij de boot zien, zijn wel weer gaaf. Ik ben steeds te laat met foto's maken dus de foto komt van de Aliante.
Duur is het hier ook.  4,50 euro voor iets te drinken op een terras, 5 euro voor een ( erg lekker) brood, 4 euro voor 3 grote tomaten, het zijn maar wat voorbeelden. Het volgende eiland Antigua staat bekend als een duur eiland, zou het nog duurder gaan worden? Gelukkig liggen we op anker gratis.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Herkingen