Eerste indruk van Guadeloupe

Vandaag gaan we aan de slag met onze Esta. Een soort visumaanvraag om Amerika in te mogen. We hebben nog geen exacte datum dat "Tijd" op transport gaat en weten ook nog niet precies hoe lang het transport gaat duren maar de kans is groot dat wij in tussentijd Amerika gaan bezoeken of via Amerika naar Engeland vliegen.  Een uitgebreide vragenlijst waarin je alle gegevens van jezelf, je werkgever en je ouders en al je criminele plannen voor de toekomst en uit je verleden in mag vullen. In viervoud en nog een noodadres voor het geval dat.
In combinatie met zwak internet hier is het een behoorlijke klus.  Binnen 20 minuten nadat we betaald hebben, krijgen we bericht.  Gelukkig is alles goedgekeurd maar wel met een slag om de arm.  Als de douane beambte er anders over denkt, kun je alsnog geweigerd worden.
's Middags struinen we wat door de stad. De tegenstelingen zijn groot.  We zien eigenlijk alleen nieuwe, moderne, goed onderhouden auto's maar de wijk waardoor we naar de stad lopen hangt grotendeels van golfplaten en hout aan elkaar.   We zien mooie, hippe, goedverzorgde, flitsende jonge mensen maar ook relatief veel zwervers die zo duidelijk de weg kwijt zijn dat de jongens er van huiveren.
De winkels zijn over het algemeen zeer duidelijk gevuld met Chineese kleding, toeristenspul of goedkope rommel maar hier en daar zit er weer een zeer dure winkel tussen. De verschillen zijn groot, het middensegment ontbreekt. Veel winkels en restaurantjes zijn dusdanig dicht getimmerd dat we niet de indruk hebben dat ze nog open gaan.  Een groep mensen heeft het hier goed maar we hebben wel de indruk dat er betere tijden geweest zijn.  Verf bladdert op veel plekken van de muur en ingestorte gebouwen staan dicht getimmerd tussen bewoonde hutjes, huizen en winkels.  Op straat proberen aardig wat mensen hun spullen te verkopen. Soms zie je dat dat ze zeer goed afgaat, soms lijkt het echt om hun hoofd boven water te houden. Ook daarin zijn de verschillen weer groot.
Met een plein, speciaal naar onze boot vernoemd, voelen we ons wel welkom.  Het plein zelf oogt dan weer wat triest dus houden we het maar bij een foto van het bord.

Reacties

  1. Als het visum in orde komt moet je natuurlijk naar New York: Times Square,

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Over naar een nieuwe blog.

Hoe is het nu?