Falmouth bay

Intussen drijven we alweer even in Falmouth bay. De Antigua classic sailing week is net afgelopen en de race voor de snelle boten komt er aan. We zien veel racemonsters waaronder een aantal oude Volvo ocean boten, mega gigantische miljonairs schepen waaronder de grootste privé catamaran ter wereld en schitterende klassieke schepen. We hebben een leuk plekje gevonden, net naast de vaargeul. Iedereen die aankomt en vertrekt komt langs. 
Inklaren was minder ellendig dan verwacht, misschien ook wel omdat we er op voorbereid waren. Kinderen op de crew lijst zetten is zwaar verboden hier, doe je het toch dan krijg je nog meer ellende want dan doe je aan kinderarbeid. Ze moeten dus op de passagierslijst waardoor je extra moet betalen want gasten meenemen, dat kost extra hier. Deze twee baaien zijn ook benoemd tot "park" daarom moet je ook nog per foot extra betalen. Dat dit park is vind ik vreemd want er is veel te zien hier maar de  natuur is hier niet bijzonder, in tegenstelling tot veel schitterende baaien aan alle andere kanten van dit eiland. 
Wij besluiten de discussie niet aan te gaan en maken zelfs braaf gebruik van het systeem Seaclair, weer een ander systeem als sailclear, waar we onze hele doopcel weer moeten invullen. Wel maken we duidelijk dat we hier maar een paar dagen blijven. Eerder gingen mensen vanaf hier een rondje eiland doen.  Je mag dan bij het uitklaren voor de hele periode park- toeslag betalen. Volgens de autoriteiten kun je dan niet bewijzen dat je het grootste deel van de tijd ergens anders was.  Daar hebben we geen trek in.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Herkingen

Hoe is het nu?