Les Saintes

Het vakantie-eiland waar vooral bewoners en toeristen vanaf Guadeloupe naar toe komen om te genieten. Het is duidelijk dat we op een Frans,  Europees eiland zijn aangekomen. Het verschil met Dominica is wederom enorm. We blijven ons verbazen over de immense verschillen tussen eilanden die slechts op een steenworp afstand van elkaar liggen. Armoede en rijkdom maar ook cultuur,de huizen, het aanbod van voedsel, en het winkelaanbod is niet te bevatten zo verschillend. Op slechts ruim een uur varen met een snelle vissersboten, die we genoeg zien, leven mensen een compleet ander leven.
Een paar jaar geleden is er op Martinique een referendum geweest over afscheiding van Frankrijk. De eilandbewoners hebben met een grote meerderheid tegen gestemd. Wij begrijpen goed waarom.
Windmolens, restaurants, zelfs een speeltuin maar vooral ontzettend veel blanke mensen maken duidelijk dat we weer in een andere wereld zijn aangekomen. Voor ons prettig om weer even goed boodschappen te kunnen doen, water te tanken en, eerlijk is eerlijk, weer eens iets bekends te eten in een restaurant.
Dit eiland is behalve Europees en welvarend ook droog, mooi, klein en redelijk laag. Door deze laatste twee zien wij in ieder geval nog geen tropisch regenwoud maar regent het ook veel minder. Iets waar wij wel blij mee zijn natuurlijk. De afgelopen dagen zien
 we zowel boven Dominica als boven Guadeloupe donkere dikke, vieze regenwolken hangen. Wij houden het droog en hebben zon.Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen

Hoe is het nu?