Point a pitre

Zondag in Frankrijk, we doen het rustig aan, genieten van een betaalbare wasmachine, onbeperkt stroom en water, doen wat aan school en verennen de haven. Ons bootje houdt zich prima dus we hoeven geen gebruik te maken van alle faciliteiten die we hier zien.  Het enige dat we op het moment echt moeten vervangen zijn onze voortrossen. Doordat we veel aan moorings hebben gelegen zijn ze doorgesleten. We hebben ze ingekort maar nu zijn ze eigenlijk weer te kort voor in havens. Hier hebben we zelfs 2 lijnen aan elkaar moeten knopen.
Het is ons wel duidelijk dat mocht je wel iets gedaan moeten hebben, je hier goed zit. Als we zien wat er naast racemonsters en schitterend boten ook op de kant staat, blijven ze hier lang in herstel geloven! Ondanks dat het echt heel dicht is op zondag hebben we de indruk dat we in een zeilers mekka terecht zijn gekomen. De route du rhum en de mini transit eindigen hier en je ziet aan alles dat ze daar trots op zijn.  
Alles ligt hier op het gebied van zeilboten maar er liggen ook motorboten die zoveel verdiepingen hebben dat ze net zo hoog zijn als onze mast.

Reacties

  1. Toch klinkt het zo dichtbij en toch zo ver weg een zondag in frankrijk

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Over naar een nieuwe blog.

Hoe is het nu?