Dobberen op de Solent

Ook 9.00 uur gooien we los met als gevolg dat onze buren en de buren van onze buren ook moeten los gooien om ons er uit te laten. Het is een gezellige drukte geworden hier aan en rondom de  steiger. We hebben het echt naar onze zin gehad. Rondom de steiger was steeds veel leven. Overdag zaten de vele bankjes vol met de grijze golf van Lymington om tegen de avond plaats te maken voor middelbare scholieren. Heel gezellig. Aan de steiger lagen we intussen met 6 schepen achter elkaar en nog 2 schepen aan ons vast.   Allemaal Engelsen. Het Engelse zeilersleven dat we tot nu toe zien is anders dan dat we in Nederland vaak zien.  Natuurlijk varen we nog in niet hoogseizoen maar de leeftijd is hier (Nog) veel hoger dan in Nederland. Oude mensjes die moeilijk ter been zijn  zeilen nog. In Nederland zien we veel relatief nieuwe boten met mensen met zeilkleding volgens de laatste mode die gemiddeld veel tijd doorbrengen in havens. Zien en gezien worden is voor een groep zeilers zeker ook belangrijk. Hier varen veel meer kleine, oude, maar schitterend onderhouden bootjes rond.  Iedere dag zien we zeezeilers binnenkomen en vertrekken. Aan hun kleding en reddingsvest is te zien dat er al veel zon, zout en wind overheen is gegaan. Zoals in Nederland kinderen na school gaan voetballen, zien we hier iedere dag zeillesgroepjes langs komen.
Het  sociale gebeuren van het vertrekkersleven wordt zeker door de jongens wel gemist.  Zodra ze een Nederlandse vlag zien,  hopen ze dat we een praatje gaan maken en als we met Engelse staan te praten hopen ze dat we een drankje aanbieden. Het is hier weer veel meer "Ieder voor zich".
Vandaag dobberen we naar het eiland Wight, het plaatsje Cowes. Wederom vlak water en amper wind en ik vind het heerlijk. Dankzij de stroom mee gaan we toch nog 4 knopen over de grond.  Iedereen kan weer even lekker doen waar hij zin in heeft. Jelle luistert muziek en vist tussendoor een lege ballon uit het water en Tim is helemaal afwezig nu hij weer een nieuwe spannende serie boeken heeft ontdekt.  Voor we los gooiden, heb ik zelfs even gecontroleerd of hij niet net naar het toilet op de wal was want ik had hem al even niet gezien.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Herkingen