Eastborne

Wederom blijkt dat iedereen plaatsen anders ervaart. In Brighton lagen we prima en de stad was leuk maar de haven gewoontjes. Geen boxen beschikbaar, iedereen langszij in een kom en dat ging erg chaotisch. Terwijl iedereen nog enkel lag en wij zeker tot de gemiddeld tot kleine bootjes behoorden, kregen we eerst een 42 foot boot naast ons en direct daartegen aan een 45 foot boot.  Wij zijn slechts 37 foot. Eén grote boot naast ons is oké maar als er nog genoeg ruimte is, willen we niet twee grote boten aan ons hebben hangen.  Gelukkig kon Michiel dat snel duidelijk maken en werd er uiteindelijk ook naar geluisterd.
In Brighton hoorden we van mensen dat Eastborne zo vreselijk was, veel erger dan Brighton. Voor ons heel simpel,  het is een tussenstop en zo zien we het ook,  dan hoeft het niet fantastisch te zijn.
We liggen nu in Eastborne achter een sluisje,  in een box,  uit de wind in een zalige zon. Vanmorgen stroomde de haven al vroeg helemaal leeg en nu is het de rust zelve.  We wandelen en gaan regelmatig even op het sluisje kijken als er wat te zien is.  Vanaf onze plek zien we de sluis dus zijn we steeds ruim op tijd als we de indruk hebben dat er iets bijzonders is. Los daarvan komt er ook van alles leuks voorbij varen.
Groot is onze verbazing als we een Nederlandse politieboot in de sluis zien liggen. Op onze opmerking dat hij ver van huis is,  krijgen we de opmerking dat hij in Engeland gemaakt is en nu naar Nederland gevaren wordt voor de Rotterdamse politie. Nog groter is onze verbazing als we zien dat zijn hele dek vol staat met jerrycans vol rode diesel. "Anders halen we het niet" is de reactie als we onze verbazing er over uitspreken.

Volgens de vriendelijke Nederlandse sluiswachter hebben we het verkeerd begrepen. Hij zou juist uit Nederland komen en verkocht zijn aan Engeland.

Even later zien we allemaal mannen over de sluis rennen. De reddingsboot gaat uitrukken. Het is duidelijk dat ze net als in Nederland op vrijwilligers draaien. De ene komt van kantoor,  te zien aan zijn stropdas en overhemd onder zijn pak, de ander komt in een korte broek en t-shirt aan rennen. Terwijl wij al op vol vermogen geschut werden in de sluis ( zie foto) lijkt het nu helemaal een wildwaterbaan.  De deur wordt "gewoon" met grof geweld open getrokken.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen

Hoe is het nu?