Southampton leeft

Southampton,  cruiseschip hoofdstad van Europa. 4 stuks rondom ons heen is geen uitzondering. 's Ochtends in alle vroegte komen ze binnen,  's avonds vertrekken ze weer.  Geen kleine rijnvaartboten maar schepen die tot 4000 passagiers kwijt kunnen en zo'n 200 tot 300 meter lang zijn. De hoogte schatten we op 30 meter. Daarnaast liggen er steeds meerdere autotransportboten binnen, die ongeveer vergelijkbare afmetingen hebben. Overal liggen dus gigantische drijvende flatgebouwen om ons heen.  Indrukwekkend. Veerboten varen ongeveer ieder half uur af en aan,  het leeft hier.
In de stad ademt alles geschiedenis. Grote plakkaten waarop je de ontstaansgeschiedenis kunt lezen en kunt zien welke beroemde schepen Southampton ooit aan deden of als thuishaven hebben. Monumenten voor gesneuvelde mensen en schepen.
Dat de stad leeft merken we ook als we op zaterdag nog even de stad in gaan.  In het hele winkelcentrum struikel je over de mensen, pashokjes kun je pas in na lang in de rij gestaan te hebben en voor het foodcourt of ijskraampjes staan ook lange rijen.  Dit zijn we echt niet meer gewend. spullen ( die je niet super nodig hebt) in overvloed begint langzaam weer te wennen maar zoveel mensen die het kopen met zoveel haast, zo zonder groet,  zo onpersoonlijk is weer even wennen. Wij houden het snel voor gezien.  Jelle is dolgelukkig als we straatartiesten tegen komen.  3 kerels staan en heerlijk potje te swingen en het klinkt best lekker. Hij besluit de rest van de dag daar te blijven.  Helaas heeft hij ouders die het na een tijdje wel gezien hebben.
We lopen nog (een paar keer) langs de Lidl om onze voorraad aan te vullen en besluiten dat ons avontuur in Southampton mooi is geweest.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen

Hoe is het nu?