Vakantie

Diep weggedoken onder ons dekbed worden we wakker, in het net te frisse ochtendzonnetje zitten we buiten te ontbijten. Vogeltjes fluiten en verder stilte. Nou ja als de jongens een ogenblik stil zijn dan.  Het voelt als vakantie voor ons.  Dit is herkenning.
Voor vertrek tanken we "rode diesel". Streng verboden voor pleziervaart in Nederland, geen andere mogelijkheden hier. Die situatie hebben we dit jaar al vaker gehad.  Spookverhalen over controles van je tank of je ooit rode diesel hebt getankt met flinke boetes tot " je moet gewoon aankunnen tonen dat er geen andere mogelijkheid was.  We bewaren de bonnetjes en zien wel.
De drukke "Hambel river" is op deze dinsdagochtend de rust zelve. Plat water en geen wind,  dat laatste is een beetje jammer.  Wat is het toch lang geleden dat we zo voeren. We hebben alle tijd dus zodra we de rivier af zijn, hijsen we de zeilen. Gelukkig hebben we stroom mee want door het water halen we niet meer dan 0,5 knoop. Over de grond toch goed voor 3,5 knoop.  We dobberen, ik kan gewoon koken zonder klemmen op mijn fornuis om de pannen vast te zetten, we kunnen eten zonder dat ons eten van ons bord schuift en school tijdens het varen is ook geen probleem.  Ooit vond ik dat zonde, zoveel te zien onderweg maar intussen weet ik dat ze toch amper buiten komen en dan geeft dit weer ruimte als we ergens zijn.
We dobberen rustig naar onze bestemming. Jelle komt naar buiten om te controleren of we nog wel varen of al in de haven liggen. Onderweg komen we het Nederlandse fregat F803 tegen. We zwaaien met onze Nederlandse vlag als groet maar ze hebben het druk. Er gaan verhalen over marineschepen die hun vlag strijken en hijsen als groet als ze je tegen komen, helaas deze niet.
De snelheid blijft zakken en als de stroom tegen ons keert en de wind in de verkeerde richting aantrekt, zetten we voor het laatste stukje de motor bij.
We komen aan in het heerlijke Engelse stadje Lymington. Ook deze rivier is helemaal vol gestouwd met boten. Zigzaggend varen we er tussendoor. Eenmaal vast aan de "Town quay" , gaan we het stadje in.
Leuke straatjes, boekenwinkeltjes, een antieke klokkenwinkel, kleine snoepwinkeltjes en veel nautische winkels. Hier hangt ondanks dat het een simpele dinsdagmiddag is,  veel sfeer.

Reacties

  1. We volgen jullie al een hele tijd op afstand. Leuk te lezen dat jullie nu varen waar wij vorig jaar onze (finale) inspiratie opdeden om samen moet onze twee dochters (7 en 9) ook een rondje Atlantic te gaan doen. De Beaulieu river is zeker een aanrader en het marine museum in Portsmouth is voor de jongens een aanrader. Voor de portemonee niet;-(
    Wij gaan rond 25 juni vertrekken. Wie weet komen we elkaar tegen en zo niet dan kun je ons hier volgen: https://sailingsaar.wordpress.com
    Nog veel plezier op het laatste stukje en bedankt voor alle leuke verhalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk! Hoop dat je goede idee├źn en inspiratie hebt opgedaan. Voor ( last minute) vragen mail gerust. Heel veel plezier en we zijn stikjaloers dat jullie alles nog voor je hebben. Ps. Gooi nog een paar ikeatassen aan boord. Ideaal als wasbak, en om je boodschappen droog met je dingy aan boord te krijgen of zelf als spatscherm achter te schuilen. Groetjes anouk

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen