Verwaaid

Daar liggen we dan.  Oosten wind,  zo gewenst voor onze passage door het kanaal op de heenweg. Twee weken lang voor vertrek stond hij er, tot een paar dagen voor vertrek hij weer vervelend naar het westen draaide en we stevig moesten vechten voor iedere mijl.  Niet goed voor de snelheid,  niet goed voor de sfeer aan boord. 
Wederom willen we richting het kanaal,  nu een jaar later. De ( Noord) oostelijke wind is er en stevig ook.  Helaas willen we nu de andere kant op.  Precies die kant op zelfs. We bekijken meerdere sites,  zijn zwaar gefrustreerd als het als we wakker worden windstil is, waren we maar vertrokken! Een uur later staan we op de dijk.
Op de dijk kijken we uit over zee. Het is goed dat we niet gegaan zijn. 's Avonds hangen we weer over de kaarten.  Het ziet er voor morgen iets minder ellendig uit dan verwacht, zullen we toch gaan? Het ziet er net zo ellendig uit als vandaag en op de dijk waren we blij dat we binnen waren gebleven. We kunnen ook vannacht gaan, 's nachts zakt de wind steeds in. Het is nu al 23.00 uur  de jongens slapen en zelf zijn we moe.
De angst een mini weergaatje te missen en hier vervolgens een week te liggen is groot. Zullen we dan toch maar morgen gaan en even doorbijten? We zijn de oceaan over gezeild, hebben door acceleratie zones rond eilanden gevaren, wij moeten dit toch kunnen?
Intussen stroomt de haven iedere dag vol met Nederlanders, voor het lapje naar Engeland geblazen. Vroeg vertrekken ze weer om op de oosten wind zo ver mogelijk te komen.
Natuurlijk kunnen we het maar is het leuk?  is het verstandig? Een kat in het nauw maakt gekke sprongen.
Een zeiler met geduld heeft altijd wind mee. Plannen van een zeiler worden met laagwater in het zand geschreven. We weten dat we als zeilers geduldig en flexibel moeten zijn. Maar nu even niet!
Een heel jaar hebben we op safe gespeeld maar de vooruitzichten zijn zo ontmoedigd.
Zelfs mijn oma van in de 90 zei vandaag aan de telefoon " Zolang je op zee zit kun je nog steeds niet vertellen wanneer je precies thuiskomst toch?"
We willen zelf ook door,  door naar Londen, vervolgens door naar alle lieve mensen thuis maar ja.  Iets met een Oostelijke wind.  Zou Londen dan samen met al onze andere dromen door schuiven maar ons lijstje " toekomst wensen?"
Stiekem blijven we nog even echt heel hard hopen op een weergat.

Na een potje stevig balen realiseren we ons dat we in ieder geval een heerlijk zonnetje hebben en we blij mogen zijn dat we niet meer op de Azoren liggen,  dan was de tijd nog meer gaan dringen.
Dus geniet allemaal stevig van het mooie weer in Nederland want dat is oorzaak/ gevolg van die stomme oosten wind.

Reacties

  1. Gedeelde smart is halve smart ��
    Vooral met zulke leuke buren ����

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen