Eerste dagje Nederland

Alweer een hele periode zijn we terug in de westerse wereld als je het zo mag noemen.  Dat het zo'n feest was om weer in een Nederlandse supermarkt te komen had ik  daarom niet verwacht. Als de broer van Michiel en favoriete grote nicht van de  jongens (oké ze hebben er maar één maar zijn nog steeds  groot fan)  bellen dat ze komen,  hebben we een goede reden om appelflappen te kopen. Ook de hagelslag,  vruchtenhagel, eierkoeken en vertrouwde soep, kunnen we niet laten staan. Het is maar goed dat de koelkast stuk is want ook de grote diversiteit aan vlees en vis doet ons watertanden. Wat een luxe!
De rest van de dag gebruiken we om de boot weer een beetje toonbaar te krijgen en spelen de jongens in het water. Wat een verschil met Antigua. Daar werden de jongens regelmatig aan gesproken met de vraag of ze wel goed konden zwemmen omdat ze zonder reddingsvest in de kano zaten. Hier is het weer normaal dat kinderen kunnen zwemmen ( meestal dan).
Een andere grote stap van vandaag was het kopen van een agenda.  Met grote tegenzin trouwens. Eigenlijk willen we er gewoon niet aan.  Zelfs Michiel draagt al een half jaar geen horloge. Ons ritme werd vooral bepaald door de seizoenen en de wind. Je sociale leven speelde zich af rond de mensen die er op dat moment waren en afspraken gingen niet verder dan "doen we het nu of dadelijk" en etentjes waren vooral spontaan. Zalig.  Wat zouden we dat graag vast houden.

Reacties

  1. Stapje voor stapje weer terug naar het leven zoals het was voordat de bootreis begon

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Herkingen