Royal harbour

Engelsen komen op ons over als een trots volk.  Vooral heel trots op hun geschiedenis. Overal kom je geschiedenis tegen.  Variërend van onvoorstelbaar goed onderhouden tot " mensen ruim je rommel eens op". Voor ons gevoel laten ze echt alles staan,  ook als er niets moois of herkenbaars meer aan te zien is.
Wij liggen in de enige Royal harbour die Engeland rijk is en daar zijn ze hier heel trots op.  In onze ogen zijn we zeker mooiere havens tegen gekomen in Engeland maar vooruit.
De reden dat dit een Royal harbour is,  heeft niets met het koninklijk huis van vandaag de dag te maken.  260 jaar geleden kwam na een grote storm toestemming van het parlement om een nieuwe haven te bouwen. Koning George de 4e gaf toestemming om de haven koninklijk te noemen. Hij is hier aan boord gestapt van een schip en was daar dankbaar voor.  Vanuit hier vertrokken ook veel mensen om tegen Napoleon te vechten wat terug te zien is aan de vele Franse straatnamen.  Ook de tweede wereldoorlog wordt hier actief herdacht. Op het plein bij de haven staat een grote Obelisk die herinnert aan de geschiedenis.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Herkingen