Yerseke- Zierikzee

Een heel hartelijk weerzien met Francis en Cu van de Aliante in Yerseke. Zeilen is zalig maar mensen ontmoeten is toch ook wel erg gezellig. We kletsen bij en eten traditioneel samen aan boord van de Aliante. Het rondje zwemmen na het eten laten we over aan de jongens. Het water is écht veel kouder dan in de Carieb.
Het is leuk om elkaar weer te zien en te spreken en ons in de Belgische taal onder te dompelen. Samen blikken we terug op de reis.  Ieder heeft andere herinneringen die weer nieuwe herinneringen boven brengen. Heerlijk om weer even uitgebreid te kletsen over afgelopen jaar.
De volgende dag ligt de haven er stilletjes bij. De bedrijvigheid van gisteren is verdwenen en toch varen we met buikpijn uit.  Even waren we terug in de Caribische  sfeer.
Zo veel wind als we op de heenweg hadden, zo rustig is het vandaag. Stroom mee dobberen we met een paar knopen snelheid onder vol zeil richting de Zeelandburg. Door gebrek aan wind is het water spiegelglad waardoor we goed zicht hebben op zeeleven dat even boven komt.  We zien een bruinvis naast de boot spelen en een zeehond zijn kop boven water steken. Het zonnetje geeft de indruk dat het augustus is,  de stilte op het water laat zien dat het seizoen echt voorbij is voor veel mensen.
In de loop van de middag dobberen we het rustige Zierikzee binnen.  Ons favoriete viskraampje is ook al dicht en Wi-Fi is alleen op het dak van de boot te ontvangen maar met dit zonnetje voelen we ons ontzettend verwend.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Herkingen

Hoe is het nu?