Bemanning
Michiel (1963): Kapitein, machinist, en een nuchtere kijk.
Michiel heeft de liefde voor water al jong meegekregen. Zijn jeugd bracht hij door bij "de roei" in Naarden. Als stuurman mocht hij mee naar het jeugd wk roeien en hij heeft er vriendschappen voor het leven aan overgehouden. Als jongste zoon van een stuurman op de Rotterdamse Loyd ging hij net als zijn broers naar de zeevaartschool om vervolgens als machinist te gaan varen. Van Groenland tot Argentiniƫ, hij heeft al de nodige mijlen gemaakt, veelal onderdeks. Gered worden met een helikopter van een brandend schip heeft hij ook al ervaren, dat hoeven we nu dus niet meer te doen. De oversteek heeft hij al eens met een catamaran gemaakt. Michiel heeft een jaar onbetaald verlof gekregen van zijn werkgever HVC in Dordrecht.Anouk (1980): 1e stuurvrouw, juf, kok, vrouwelijke noot in het geheel.
Zwemmen deed ze bijna eerder dan lopen en ging daar tot ver in haar puberteit mee door.  Bijna ieder zwemdiploma heeft ze behaald. Helaas is de liefde voor koud, zout en zanderig water een stuk minder.
Zeilen zit in de familie maar de eerste keer dat Anouk op een zeilboot stapte was met windkracht 7 naar Engeland en weer terug. Het ellendige idee bij zeeziekte van "eerst denk je dat je dood gaat, vervolgens hoop je dat je dood gaat en tot slot ben je bang dat je niet dood gaat", was direct bekend. Tijdens die reis hebben wij elkaar ontmoet. Anouk kan aardig zeilen maar haar kwaliteiten liggen vooral bij het vermaken van de kinderen en zorgen voor een fijne sfeer aan boord als iedereen er even doorheen zit.


Wij hebben elkaar ontmoet eind april  2004 op de zeevonk, een grote chartercatamaran naar Engeland. Michiel was al een jaar eerder mee geweest. Beiden werden we zowel op de heen als de terugreis doodziek! Toch hebben we elkaar daarna gevonden en zijn als vrienden samen bootjes gaan huren op Loosdrecht. Dat was altijd spectaculair. tropisch warm zonder wind en veel zwemmen tot  veel te veel wind en dus kletsnat van al het water wat over kwam. Er bleef een bijzonder contact.  Zomer 2005 besloten we samen een valk te huren en daarmee samen een week door Friesland te trekken. De perfecte week volgde: Tropisch weer en toch super wind, heerlijk eten, lekker zwemmen en er bloeide liefde op.
In mei 2007 trouwden we gevolgd door een huwelijksreis met een huurboot op een verlaten IJselmeer. Het was zo'n slecht weer dat Anouk zelfs in de haven zeeziek werd.

Tim (5-12-2007)

Onze 2e stuurman (al ziet hij zichzelf liever als eerste stuurman of kapitein) Tim geniet op het water en in havens. Hij helpt graag in sluizen en bij het aanleggen en neemt ook graag het roer over. Alleen varen met het bijbootje is het hoogtepunt van de dag.
 Ook als er een andere boot de haven binnenkomt is hij er als de kippen bij om lijntjes aan te pakken of boten af te houden. Dat geeft wel eens vreemde blikken van andere boten.
Tim vermaakt zich goed bij de waterscouting in Oosterhout en gaat iedere week reddingszwemmen. Hij heeft al regelmatig voorgesteld om "schooltijd" en "boottijd" om te wisselen. Als we vertrekken zit Tim in groep 7. Zijn vriendjes en zijn gitaar zal hij wel gaan missen.Jelle (23-08-2009)

Onze koksassistent en knuffelkont.  Het leven aan boord vindt Jelle vooral leuk omdat er wat meer rust is en we allemaal dicht bij elkaar zijn.
Jelle zit graag te knutselen of heerlijk met zijn knuffels te spelen. Nieuwe dingen eten is voor Jelle echt een uitdaging maar koken is zijn lust en zijn leven. Ach op taart, snoep en chips kun je de oceaan ook ongetwijfeld over. Jelle geniet wekelijks van reddingszwemmen en is helemaal in zijn element op dansles. Als we vertrekken zit Jelle in groep 5.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Over naar een nieuwe blog.

einde seizoen

Hoe is het nu?